Skriftlig InfoDITA-publiseringIndirekte adressering

Indirekte adressering

Det er ikke alltid slik at det å skrive en fornuftig tekst er den eneste store jobben.

Photo by Florian Klauer on Unsplash

I DITA er det ikke vanskelig å lage store og tunge publikasjoner med store mengder informasjon. Slike publikasjoner inneholder ofte en stor mengde med emner (topics) fordelt over mange emnekart (topic maps), og all denne informasjonen må knyttes sammen for å danne en diskurs som leseren kan forholde seg til. Dette betyr at store publikasjoner ofte drar med seg omfattende oppgaver relatert til "infrastruktur"; etablering og vedlikehold av struktur og emnekart, og interaktive linker mellom emnene.

(Foto: Timothy Eberly på Unsplash)

Tekster

Introduksjon til indirekte adressering

Hvorfor bør jeg bruke indirekte adressering?

Byggeklosser i indirekte adressering

Illustrering av den indirekte adresserings-sekvensen

Bruk keyref-attributtet for å hente et hel topic

Bruk conkeyref-attributtet for å hente et enkelt tekstelement

Noen få tips og triks

Presentasjoner

DITA-publisering

Startsider

DITA-publisering

Skriftlig.Info


Alle eksterne linker åpner i et nytt vindu. Jeg tar ikke ansvar for informasjon på eksterne nettsteder, selv om jeg har linket til dem. Vennligst rapporter linker som ikke virker.

Informasjonen på denne siden representerer mine personlige meninger, og min egen forståelse av temaet som beskrives. Du kan gjerne linke til siden, men ikke kopiere større deler av innholdet uten tillatelse. Jeg tar ingen ansvar for eventuelle feil, misforståelser eller manglende informasjon om omfattende temaer. Jeg tar heller intet ansvar for feil du måtte gjøre eller forårsake som et resultat av feilaktig eller manglende informasjon. Du kan gjerne bidra med kommentarer, egner erfaringer eller utfyllende informasjon. Se Kontaktinformasjonen.