Skriftlig InfoDITA-publiseringGrafiske elementer i DITA

Grafiske elementer i DITA

Grafiske elementer (fotografier, illustrasjoner og skjermdump) er like viktige i DITA-publikasjoner som i alle andre slags brukermanualer.

Photo by Taru Huhkio on Unsplash

Grafiske elementer (fotografier, illustrasjoner og skjermdump) spiller en svært viktig rolle i DITA-publisering. Brukermanualer og annen teknisk dokumentasjon er gode eksempler på det som kalles det utvidede tekstbegrepet, fordi bruksanvisninger normalt inneholder multimodale elementer i form av blant annet fotografier, illustrasjoner, skjermdump, tabeller og symboler. Ved publisering til digitale formater kan også dynamiske elementer som video, animasjon og lyd integreres.

(Foto: Taru Huhkio på Unsplash)

Tekster

Om grafiske elementer i DITA

Relaterte tekster

Multimodale tekster

Relaterte tema

Bilder og illustrasjoner

Startsider

DITA-publisering

Skriftlig.Info


Alle eksterne linker åpner i et nytt vindu. Jeg tar ikke ansvar for informasjon på eksterne nettsteder, selv om jeg har linket til dem. Vennligst rapporter linker som ikke virker.

Informasjonen på denne siden representerer mine personlige meninger, og min egen forståelse av temaet som beskrives. Du kan gjerne linke til siden, men ikke kopiere større deler av innholdet uten tillatelse. Jeg tar ingen ansvar for eventuelle feil, misforståelser eller manglende informasjon om omfattende temaer. Jeg tar heller intet ansvar for feil du måtte gjøre eller forårsake som et resultat av feilaktig eller manglende informasjon. Du kan gjerne bidra med kommentarer, egner erfaringer eller utfyllende informasjon. Se Kontaktinformasjonen.