Skriftlig InfoMetodikk

Metodikk

Det å skrive en bruksanvisning er noen ganger en lang og omstendelig prosess. Da er det lurt å etablere en velegnet metodikk for å kunne jobbe mest mulig kosteffektivt.

Metodikken er ofte avhengig av hva slags verktøy du bruker. Uavhengig av dette verktøyet må du likevel finne ut i hvilken rekkefølge det er lurt å utvikle informasjonen, og hvor informasjonen skal hentes fra. Det er også viktig å lage rutiner for validering, og etablere det formelle ansvaret for de tekstene som produseres.

Tekster

Målgruppeanalyse

Oppgaveanalyse

Oppgaveorientert skriving

Lineære og modulære tekster

Modulær skriving

Spar tid og penger med gjenbruk

Profilering av tekstfragmenter

Bruk av variabler i teksten

Relaterte tema

Skriving

DITA-publisering

Startside

Skriftlig Info


Alle eksterne linker åpner i et nytt vindu. Jeg tar ikke ansvar for informasjon på eksterne nettsteder, selv om jeg har linket til dem. Vennligst rapporter linker som ikke virker.

Informasjonen på denne siden representerer mine personlige meninger, og min egen forståelse av temaet som beskrives. Du kan gjerne linke til siden, men ikke kopiere større deler av innholdet uten tillatelse. Jeg tar ingen ansvar for eventuelle feil, misforståelser eller manglende informasjon om omfattende temaer. Jeg tar heller intet ansvar for feil du måtte gjøre eller forårsake som et resultat av feilaktig eller manglende informasjon. Du kan gjerne bidra med kommentarer, egner erfaringer eller utfyllende informasjon. Se Kontaktinformasjonen.