Skriftlig InfoDITA-publiseringDITA variabler

DITA variabler

Foto: Privat

En variabel er et uavhengig fragment som inneholder en verdi i form av en tekst. Dette fragmentet kan defineres som en del av metainformasjonen til en gitt publikasjon, eller i en av de underliggende filene som brukes av publikasjonen. Fragmentet er elektronisk koblet inn i en gitt kontekst, og vil der vise den definerte verdien. Ved å endre variabelens verdi, vil alle forekomster av fragmentet i publikasjonen automatisk endres for å vise den nye verdien.

DITA er optimalisert for maksimal gjenbruk. Dette betyr at variabler støttes. Du kan definere så mange variabler du vil, og gi dem alle verdier. Ikke gjør det. Tro meg, jeg har prøvd. Variabler må brukes med forsiktighet.

Photo: Steder i Norge: Karljohansvern, Horten

Tekster

Om variabler i DITA

Variabeldefinisjoner i et bibliotek (library topic)

Variabeldefinisjoner i en topic map

Definer variabler i moduler

Prosedyrer

Definere en variabel i et DITA bibliotek

Sette inn en variabel fra et DITA bibliotek

Sette biblioteket inn i publikasjonen

Definere en variabel i en topic map

Sette inn en variabel fra en topic map

Sette topic map inn i publikasjonen

Relaterte tekster

DITA biblioteker (library topics)

DITA emnekart (topic maps)

Bruk av variabler i teksten

Startsider

DITA-publisering

Skriftlig Info


Alle eksterne linker åpner i et nytt vindu. Jeg tar ikke ansvar for informasjon på eksterne nettsteder, selv om jeg har linket til dem. Vennligst rapporter linker som ikke virker.

Informasjonen på denne siden representerer mine personlige meninger, og min egen forståelse av temaet som beskrives. Du kan gjerne linke til siden, men ikke kopiere større deler av innholdet uten tillatelse. Jeg tar ingen ansvar for eventuelle feil, misforståelser eller manglende informasjon om omfattende temaer. Jeg tar heller intet ansvar for feil du måtte gjøre eller forårsake som et resultat av feilaktig eller manglende informasjon. Du kan gjerne bidra med kommentarer, egner erfaringer eller utfyllende informasjon. Se Kontaktinformasjonen.