Skriftlig InfoDITA-publiseringDITA profilering (conditions)

DITA profilering (conditions)

DITA handler om deling og gjenbruk. Funksjonaliteten som gjerne kalles betinget tekst eller profilering støttes for å gjøre topics og topic maps enklere å gjenbruke.

Photo by Silas Baisch on Unsplash

Profilering innebærer at et gitt tekstfragment gis en eller flere betingelser i form av definerte verdier. Disse verdiene definerer en egenskap eller et attributt som legges til informasjonen. Ved å velge tilsvarende verdier i publiseringsprosessen kan du enten inkludere spesifikk informasjon i den resulterende boken eller fjerne informasjon som ikke skal inkluderes. Du kan definere så mange profiler du vil, og gi dem alle slags verdier. Ikke gjør det. Tro meg, jeg har prøvd. Profilering må brukes med forsiktighet.

(Foto: Silas Baisch på Unsplash)

Tekster

Om profiler (conditions) i DITA

Eksempler på DITA-profilering (conditional text)

Prosedyrer

Opprette en profil med verdier

Bruke en profil på et valgt element

Bruke profiler med logiske 'og'/'eller'

Relaterte tekster

DITA biblioteker (library topics)

DITA emnekart (topic maps)

Profilering av tekstfragmenter

Startsider

DITA-publisering

Skriftlig Info


Alle eksterne linker åpner i et nytt vindu. Jeg tar ikke ansvar for informasjon på eksterne nettsteder, selv om jeg har linket til dem. Vennligst rapporter linker som ikke virker.

Informasjonen på denne siden representerer mine personlige meninger, og min egen forståelse av temaet som beskrives. Du kan gjerne linke til siden, men ikke kopiere større deler av innholdet uten tillatelse. Jeg tar ingen ansvar for eventuelle feil, misforståelser eller manglende informasjon om omfattende temaer. Jeg tar heller intet ansvar for feil du måtte gjøre eller forårsake som et resultat av feilaktig eller manglende informasjon. Du kan gjerne bidra med kommentarer, egner erfaringer eller utfyllende informasjon. Se Kontaktinformasjonen.