Skriftlig InfoDITA-publiseringUtvikling av DITA innhold

Utvikling av DITA innhold

Utvikling av DITA-innhold skjer ved bygging av emner (topics) og emnekart (topic maps). Selve skrivejobben utføre primært i emnene. I tillegg til dette må nødvendig infrastruktur bygges ved å etablere publikasjonen og eventuelle variabler.

De forskjellige byggeklossene som tilsammen bygger en DITA-publikasjoner må etableres og settes inn i ønsket struktur. I hvilken ende du ønkser å starte er opp til deg å bestemme. De fleste mener det er naturlig å starte men minst en topic, og deretter bruke denne til å lage en komplett publikasjon. Etter at ønskede formater er publisert for første gang bygges strukturen gradvis opp med flere emner og emnekart.

Prosedyrene på disse sidene er basert på Tridion Docs database og Oxygen XML redigeringsprogram. Andre verktøy har tilsvarende funksjonalitet.

Tekster

Maps

Sammenstilling av en komplett publikasjon

Lage en ny DITA topic map

Lage en ny DITA bookmap fra en mal

Sette en topic map inn i en topic map

Sette en topic map inn i en bookmap

Topics

Lage en ny DITA topic fra en mal

Lage en ny DITA topic ved å duplisere en eksisterende topic

Sette en topic inn i en topic map

Sette en topic inn i en bookmap

Tekster

Biblioteker

Etablering av en nytt DITA library topic

Innsetting inn et tekstfragment fra et DITA bibliotek

Startside

DITA-publisering


Alle eksterne linker åpner i et nytt vindu. Jeg tar ikke ansvar for informasjon på eksterne nettsteder, selv om jeg har linket til dem. Vennligst rapporter linker som ikke virker.

Informasjonen på denne siden representerer mine personlige meninger, og min egen forståelse av temaet som beskrives. Du kan gjerne linke til siden, men ikke kopiere større deler av innholdet uten tillatelse. Jeg tar ingen ansvar for eventuelle feil, misforståelser eller manglende informasjon om omfattende temaer. Jeg tar heller intet ansvar for feil du måtte gjøre eller forårsake som et resultat av feilaktig eller manglende informasjon. Du kan gjerne bidra med kommentarer, egner erfaringer eller utfyllende informasjon. Se Kontaktinformasjonen.