Skriftlig InfoRelevant akademisk teoriMultimodale tekster

Multimodale tekster

En sammensatt eller multimodal tekst er en tekst der flere modaliteter benyttes for å få frem et budskap.

Photo by Natalie Y on Unsplah

Illustrerte bøker har eksistert siden munkene skrev og tegnet sider for hånd. I våre dager er dette gjenstand for forskning og akademiske teorier, og begrepet sammensatte tekster er en naturlig del av Kunnskapsløftet som ble innført i 2006. Et annet ord for sammensatte tekster er multimodale tekster.

(Foto: Natalie Y på Unsplash)

Tekster

Om multimodale tekster

Hvorfor skrive multimodale tekster?

Gunther Kress og Theo van Leeuwens modell

Roland Barthes og bildets retorikk

Multimodal komposisjon

Relaterte tekster

Hva er modulær skriving?

Spar tid og penger med gjenbruk

Startsider

Relevant akademisk teori

Skriftlig Info


Alle eksterne linker åpner i et nytt vindu. Jeg tar ikke ansvar for informasjon på eksterne nettsteder, selv om jeg har linket til dem. Vennligst rapporter linker som ikke virker.

Informasjonen på denne siden representerer mine personlige meninger, og min egen forståelse av temaet som beskrives. Du kan gjerne linke til siden, men ikke kopiere større deler av innholdet uten tillatelse. Jeg tar ingen ansvar for eventuelle feil, misforståelser eller manglende informasjon om omfattende temaer. Jeg tar heller intet ansvar for feil du måtte gjøre eller forårsake som et resultat av feilaktig eller manglende informasjon. Du kan gjerne bidra med kommentarer, egner erfaringer eller utfyllende informasjon. Se Kontaktinformasjonen.