Skriftlig InfoOm Skriftlig InfoHva slags oppgaver utfører en teknisk forfatter?

Hva slags oppgaver utfører en teknisk forfatter?

Noen kaller det teknisk forfatter, andre bruker dokumentør, mer fancy titler finnes også. Uansett, vi snakker om deg som har som viktigste oppgave å skrive bruksanvisninger.

Ofte er det slik at "skrivekyndige" personer i en organisasjon gjerne blir blir satt i arbeide som en "potet" etter prinsippet "jack of all trades, master of none". Dette er fordi det er langt mellom teknisk kompetente personer som også kan skrive. Som tekniske forfatter kan du forvente å få ansvaret for en rekke andre publikasjoner også.

Tekster

Som teknisk forfatter kan du også bli bedt om å skrive:

Andre oppgaver

Mange av disse dokumentene skal illustreres. Det er derfor heller ikke uvanlig at du også må mestre en del tilleggsoppgaver:

Verktøy

For å lage alle disse dokumentene trenger du en rekke spesialiserte verktøy.

Typiske stillingsannonser

Som det fremstår av disse reelle eksemplene er det mange som allerede i annonseteksten mer enn antyder at deres tekniske forfatter skal skrive mer enn bruksanvisninger.

Eksempel

TEKNISK FORFATTER
Avanserte tekniske produkter og systemer trenger gode beskrivelser og manualer for å sikre kvalitet og riktig bruk av utstyret. Vi søker derfor etter en teknisk interessert person med god skriftlig fremstillingsevne. Arbeidsoppgaver knyttet til stillingen vil blant annet være:
- Utarbeide brukermanualer
- Utarbeide tekniske beskrivelser
- Lage og vedlikeholde tekniske presentasjoner
- Presentere og vedlikeholde tekniske informasjon på WEB


Eksempel

TEKNISK FORFATTER
Arbeidsoppgaver:
Utarbeidelse av systembeskrivelser, driftsprosedyrer, opplæringsmateriell og fagmanus for multimediapresentasjoner
Ønskede kvalifikasjoner:
- Teknisk utdannelse
- Operasjonell erfaring
- Erfaring fra utarbeidelse av teknisk dokumentasjon
- God skriftlig formuleringsevne
- Gode datakunnskaper
Søkeren må ha et godt personlig nettverk relatert til eget fag. Den rette kandidaten vil få interessante og utfordrende arbeidsoppgaver. Egenskaper som kreativitet, engasjement, gode samarbeidsevner og fleksibilitet vil bli vektlagt. I tillegg til evnen å arbeide nøyaktig, strukturert og løsningsorientert.Eksempel

Vi søker tekniske forfattere
Utarbeide teknisk dokumentasjon (vedlikeholdsdokumentasjon for transportbransjen) i samarbeid med ingeniører og underleverandører.
Krav:
- Erfaring som teknisk forfatter er påkrevet
- Evne til å kommunisere til målgruppe som jobber med teknisk og mekanisk vedlikehold
- Innehar norsk og engelsk kunnskaper
Kompetanse på oversettelse fra engelsk til norsk er også ønskelig.


Eksterne lenker

Alle eksterne linker åpner i et nytt vindu. Jeg tar ikke ansvar for informasjon på eksterne nettsteder, selv om jeg har linket til dem. Vennligst rapporter linker som ikke virker.

Informasjonen på denne siden representerer mine personlige meninger, og min egen forståelse av temaet som beskrives. Du kan gjerne linke til siden, men ikke kopiere større deler av innholdet uten tillatelse. Jeg tar ingen ansvar for eventuelle feil, misforståelser eller manglende informasjon om omfattende temaer. Jeg tar heller intet ansvar for feil du måtte gjøre eller forårsake som et resultat av feilaktig eller manglende informasjon. Du kan gjerne bidra med kommentarer, egner erfaringer eller utfyllende informasjon. Se Kontaktinformasjonen.