Skriftlig InfoOm Skriftlig InfoFormål og målgruppe

Formål og målgruppe

Om Skriftlig Info

Om Skriftlig Info (Startside)

Formål og målgruppe

Hva er en teknisk forfatter?

Hva slags oppgaver utfører en teknisk forfatter?

Hva slags utdanning bør en teknisk forfatter ha?

Redaktør og kontaktinformasjon

Formålet med skriftlig.info er å hjelpe deg som på en eller annen måte jobber med brukerdokumentasjon for tekniske produkter. Med dette menes brukermanualer, instrukser, bruksanvisninger, prosedyrer og annen informasjon relatert til installasjon, bruk og vedlikehold.

Mens høgskoler og universiteter i utlandet flere steder tilbyr flerårlige studier i det som ofte kalles "technical communication" finnes det ikke tilsvarende tilbud i Norge. De fleste av de som jobber med teknisk dokumentasjon er således "ufaglærte", og har ofte helt andre yrkesfaglige bakgrunner.

Mange av de som jobber med teknisk dokumentasjon i norske bedrifter er svært flinke. Imidlertidig er det også mange som ikke har det som hovedbeskjeftigelse, men som mer eller mindre frivillig blir pålagt ansvaret med å utarbeide komplierte bruksanvisninger. Det er desverre ofte slik at bruksanviningen er det siste som lages i fullt hastverk før produktet skal lanseres, og like ofte er det sørgelig nok de "det passer minst dårlig for" som må gjøre jobben.

skriftlig.info ønsker å være et faglig tilbud til alle tekniske kommunikatører uansett erfaring og faglig dyktighet. Du som har kort "fartstid" kan kanskje finne tips om hvordan dokumenter kan bli bedre og hvilke verktøy som det er kjekt å bruke. Du som har jobbet lenge i faget kan forhåpentligvis hente ny inspirasjon, og du inviteres også til å bidra med artikler.


Alle eksterne linker åpner i et nytt vindu. Jeg tar ikke ansvar for informasjon på eksterne nettsteder, selv om jeg har linket til dem. Vennligst rapporter linker som ikke virker.

Informasjonen på denne siden representerer mine personlige meninger, og min egen forståelse av temaet som beskrives. Du kan gjerne linke til siden, men ikke kopiere større deler av innholdet uten tillatelse. Jeg tar ingen ansvar for eventuelle feil, misforståelser eller manglende informasjon om omfattende temaer. Jeg tar heller intet ansvar for feil du måtte gjøre eller forårsake som et resultat av feilaktig eller manglende informasjon. Du kan gjerne bidra med kommentarer, egner erfaringer eller utfyllende informasjon. Se Kontaktinformasjonen.