Skriftlig InfoRelevant akademisk teori

Relevant akademisk teori

Det er dette det egentlig handler om: din og min evne til å formidle informasjon.

Photo from Wikimedia Commons

Mange av teoriene rundt sakprosa har røtter helt tilbake til retorikken i antikkens Hellas. Samtidig har en vedvarende akademisk diskusjon gjort at de klassiske teoriene fremdeles er aktuelle og gyldige. I årenes løp har det også blitt lansert en rekke andre teorier, og ikke minst har moderne dataverktøy aktualisert temaet. Det naturlige spørsmålet er om de akademiske teoriene rundt sakprosa også gjelder for teknisk dokumentasjon?

(Foto: Statue av Aristoteles utenfor Aristotle University i Thessaloniki, Hellas, fra Wikimedia Commons)

Tekster

Hva er sakprosa?

Retorikk: Etos, Logos og Patos

Multimodale tekster

Intertekstualitet

Forfatterens stemme

Målgruppe og modell-leser

Relaterte tema

Metodikk

Skriving

Startside

Skriftlig Info


Alle eksterne linker åpner i et nytt vindu. Jeg tar ikke ansvar for informasjon på eksterne nettsteder, selv om jeg har linket til dem. Vennligst rapporter linker som ikke virker.

Informasjonen på denne siden representerer mine personlige meninger, og min egen forståelse av temaet som beskrives. Du kan gjerne linke til siden, men ikke kopiere større deler av innholdet uten tillatelse. Jeg tar ingen ansvar for eventuelle feil, misforståelser eller manglende informasjon om omfattende temaer. Jeg tar heller intet ansvar for feil du måtte gjøre eller forårsake som et resultat av feilaktig eller manglende informasjon. Du kan gjerne bidra med kommentarer, egner erfaringer eller utfyllende informasjon. Se Kontaktinformasjonen.